KÖNYVAJÁNLÓ

 

2016. március 6-án egy feltűnően intelligens úriember keresett meg e-mailben azzal, hogy közös érdeklődésünkből (és talán a feltételezett korkülönbségből) kifolyólag szívesen rám bízná félévszázados (ma már jócskán szétszóródott) pornóirodalom-gyűjteményének minden olyan darabját, ami az én kollekcióm profiljába vág és még nem rendelkezem belőle saját példánnyal. Melyik gyűjtő álma ne lenne egy ilyen levél?! Természetesen elfogadtam a nagylelkű ajánlatot, és a számos ritkaság (főleg szamizdat kiadványok) mellé ráadásképp megkaptam az illető úr barátságát is. Levelezés, személyes találkozás és online csevegés útján sok mindent megtudtam róla. A személyes dolgok mellett főképp azt, hogy maga is ír és fordít pornográf regényeket, és hogy (mint minden szerző) szeretné valahogy eljuttatni műveit a potenciális olvasóihoz. A megkeresett kiadóknak nem kell. Ők jellemzően a „bejáratott” szerzők, a közéleti személyiségek, illetve az ún. celebek munkái iránt érdeklődnek, az elsőkönyveseknek marad a költséges, kockázatos, de legalább reménytelen magánkiadás. Sajnos, az én eszközeim ennek a weboldalnak a szerkesztésében ki is merülnek. A honlap lehetőségei által behatárolt kereteken belül azonban, amit tudok, megteszek írásai népszerűsítéséért.

Nem szeretnék kiemelni közülük egyet sem, a két Josefine Mutzenbacher-fordítást (Az én 365 szeretőm, Pepi lányom) azonban külön is meg kell említenem. Ők a magyarul első ízben 2002-ben, a PolgART-nál, Tandori Dezső fordításában megjelent Egy kis bécsi kurva emlékezéseinek anyanyelvünkön eddig elérhetetlen folytatásai (saját példányaim borítóit lásd alul). Németh Árpád (mert így hívják a férfit, akiről eddig szó volt) profi módon magyarította ezeket az erotikus klasszikusokat. Kevesen tudják, hogy eme regények írója nem más, mint a világhírű, pesti születésű Felix Salten (bár a két folytatás tekintetében megoszlanak a vélemények a szerzőségét illetően)! Mindazok, akik megvették (és szerették is) a trilógia első darabját, nagy valószínűséggel kíváncsian várják a hősnő további kalandjainak frivol krónikáját. Számukra lehet örömhír, hogy Árpád 2016 novemberében mindkét munkáját megjelentette magánkiadásban, melyek a Publiótól, az alábbi linkeken rendelhetők:

Az én 365 szeretőm – Egy kis bécsi kurva további kalandjai

Pepi lányom – Az alma most sem esett messze a fájától

 

Az alább felsorolt művek (legyen az saját írás vagy fordítás) kéziratai olyasvalaki(k)re várnak, aki(k) lát(nak) fantáziát a megjelentetésükben. Én valamennyi kiadásra váró munkájából kértem tőle egy-egy részletet és szinopszist, ami alább bárki számára szabadon letölthető. Ha a kivonatok elolvasása után fel szeretné venni a szerzővel/fordítóval a kapcsolatot, a megadott elérhetőségen jelezze ezt felém! Köszönöm! Jó olvasgatást!

András (részlet).pdf (67,8 kB)

András (szinopszis).pdf (28,9 kB)

Az orgia kilenckor kezdődik (részlet).pdf (276,9 kB)

Az orgia kilenckor kezdődik (szinopszis).pdf (34,3 kB)

Baráti társaság (részlet).pdf (384,3 kB)

Baráti társaság (szinopszis).pdf (29,9 kB)

Sok-sok fénykép (részlet).pdf (217,4 kB)

Sok-sok fénykép (szinopszis).pdf (27,8 kB)