LESZBOSZI SZERETŐK

 

Írta, Patty Tardel szerzői álnéven: Verebics János [1958-]. A magyarul korábban elérhetetlen költeményeket, Werdy Péter alias alatt, a szerző fordította. Megjelent a Népszava kiadó gondozásában, 1989-ben, 151 oldal terjedelemben. ISBN: 9633229332. □ Moly értékelések

A mű tulajdonképpen egy visszafogottan erotikus regénybe ágyazott világirodalmi–leszbikus-költészeti áttekintés, mely tanulmányt a szerző, Werdy Péter álnéven, esszé formájában, Szapphó öröksége – A leszbikus szerelem az évezredek tükrében címmel, a Mi Világunk téli, szezonális magazinjában, a Zimankóban, 1988-ban, 5 oldal terjedelemben már publikálta. Ő, maga a blogján így ír erről: „(...) Pályám során többször flörtölhettem az irodalommal. Írhattam irodalomtörténeti esszéket, készíthettem műfordításokat – de mindezt a szórakoztatás köntösébe csomagolva. S ami a legnagyobb csoda volt: mindezt szerették, sőt, meg is vették az olvasók. (...)”

Forrás: Verebics János: Hogy nem lettem érettségi tétel? (2012. február 20.) / Személyes elektronikus levelezésem Verebics Jánossal (2015)

BORÍTÓ

Tételek: 1 - 2 ból 2